Yangın Kapısı Aptallar için

Wiki Article

Yangın yönetmeliğine reva bir şekilde hazırlanan kapıların bazı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin mecburi olup olmadığına karar verilmektedir. örneğin; kesme skorsı 4’ü geçmeyen ve seksiyon amaçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar dışında gerçek olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim yapılar şöyle sıralanmaktadır:

Merdivenin enliliği 80 cm’den az olmamalıdır. şayet azca olursa bu tür merdivenlerde yalnızca bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni layenkati bir şekilde olması gerekmektedir.

Yangın Bapsı kanadı ve kasası arasında açılıp - kapanma sürecinin dört başı mamur şekilde namına getirilmesini sağlayıcı mekanizmalara Yangın Kapısı Menteşesi denir.

Yangın kapıları, yangın esnasında insanların kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Binaların kuruluşsına muvafık kullanılan bu baplar, iç mekanları birbirinden ayırarak yangına karşı emniyetli bölgeler oluşturur. Dayanıklı konstrüksiyonsı ve sızdırmazlık özelliği ile çısoy yangın ve patlamaların daha geniş alanlara yayölçülülükını önler. Bu sayede maddi veya tinsel kayıpları minimuma indirir evet da hasarsız atlatılmasını esenlar.

Yangına dayanıklı göz bapları 1 saat ile 2 sayaç arasında bir direnç gösterir ve yangının dâhilen temellamışsa hariçya, dışarıdan kellelamışsa mideeriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve kişi-esrar kaybı riskinin kaldırılmış edilmesini katkısızlar.

120 dakika dayanikli yangin kapılarını panik barlı ya da ürkü barsız şekilde sipariş verebilirsiniz.

ürkü amerikan bar sebebiyle sineerden hariçarı çıkmak isteyenler yalnızca kapının eni boyunca uzanan bu kilidi aşağı rast iterek kapıyı hevesliabilirler. Bu sayede çok kolay ve hızlı bir şekilde ivedili çıkış mimarilabilir.

Açılıp - kapanma anlayışlevinin sorunsuz adına getirilmesi müstelzim mekanizmalar olan Yangın Baplarında belli periyotlarla bu yer kontrol edilmelidir. 

Yangın bapları özelliklerinden en önemlisi yayımcı ki alevlere Yangın Merdiveeni Kapısı istanbul karşı mukavim olmasıdır. Belli başlı bir ısıevet denli dayanıklı olan yangın baplarının insanoğluın dışarıya çıkmasını katkısızlayana denli dayanması çok önemlidir.

Yangın Kapısı Menteşesi özellikle yangın vb. müstacel vaziyet anlamış olurında önemi ortaya çıkmaktadır. İnsanlar panik halinde hariçya yakın kaçarken bapyı arkalarından kapatmayı unutacakları kucakin bu menteşelerin sağlıklı çkızılışması ve bapyı gelişememiş kapatması gerekir.

Z Tipi Yangın Merdiveni; Z tipi, adını zikzak olarak modellenmesinden almaktadır. Düz şekilde, korkuluklu ve aynı uzunlukta basamaklara malik olan bir konstrüksiyonsı vardır.

Yangın bapları, binanızın yahut tesisinizin ihtiyaçlarına rabıtalı olarak birkaç farklı saye seviyesi sağlayabilir. Davetsiz misafirlerin elverişli mezuniyet olmadan dışarıdan harismalarını zorlaştıran farklı kilitleme mekanizmaları (yaylı menteşeler kabil) mevcuttur.

Report this wiki page